fbpx
SK
EN
HU

Kastély látogatás a nyilvánosság számára

Kastély látogatás a nyilvánosság számára

A látogatás során megnézheti a reprezentatív Nógrád megye termet amelynek eredeti, 1762-ből származó freskós mennyezetdísze, Szlovákiában páratlan. Itt találhatóak a rokokó csempekályhák arany díszítéssel. Megismerheti a kastély gazdag történetét, amely a korábbi tulajdonosok sorsához kapcsolódik, főleg a Forgach grófi családéhoz, akiket a korabeli fényképeken és portrékon láthatnak. Betekintést nyerhetnek az lakosztályok egyikébe, amelyek eredeti fa gerendás mennyezettel és történelmi bútorral rendelkeznek. A látogatási útvonal az 1. emeleti folyosón vezet keresztül, ahol a 16-17. századi magyar uralkodók egyedülálló falképei találhatóak.

Az idegenvezetővel kísért izgalmas látogatás a borozó eredeti, boltíves pincehelyiségében ér véget.

Ismerje meg a kastélyszáloda történetét

A nyilvános látogatások minden vasárnap és hétfőn 13:00, 14:30 és 16:00 órakor zajlanak. A látogatás minimális létszáma 6 fő.

 

Jegyárak:

 

Felnőtt – 10 Euró

Gyermek (3-15 év), nyugdíjas 62 évtől  es rokkantnyugdíjas – 7 Euró

(*A nyugdíjkorhatár 62 év.)

 

 

A jegyár magában foglalja a kastélylátogatást idegenvezetővel, továbbá egy ingyenes italt is (házi limonádé).

Az ital fogyasztása csak a megadott helyen lehetséges a látogatás befejezése után.

 

A látogatást legalább 24 órával korábban személyesen, telefonon vagy e-mailben kell foglalni a szálloda recepcióján. A foglalásra szolgáló elérhetőség a recepcia@hotelgalicianueva.sk vagy +421 47 28 52 200, +421 47 28 52 211 telefonszám..